Lamsbout met been

Lamsbout (1½ kg), tijm, ½ bol knoflook, 3 el koolzaadolie, 1 el mosterd, 2 el honing, 2 el bruine suiker, 2 el Calvados, peper, zout.

Bestrooi de lamsbout met peper, zout en tijm en wrijf dit er goed in. Pel de knoflook en snijd de teentjes in de lengte in plakjes. (2 mm) Maak kleine sneetjes in de bout en steek er telkens een plakje knoflook in. Smeer de bout dun in met mosterd en olie en leg hem een half uur op het rooster in een hete Cobb. (9 kooltjes of een Cobblestone)  Pak de bout nu in bakpapier en gaar hem een uur. Haal de bout uit het papier (bewaar het vocht) en bedruip het vlees met een mengsel van honing, suiker en calvados en leg hem nog een kwartier op het rooster. Laat hem voor het snijden een kwartier rusten.

Nog geen reacties

Geef een reactie