Romige Uiensoep

Romige Uiensoep

10 pers.   DO 8 qt.

 

1,5 kg uien, 1 prei, 300 g rookspek, 2 el speltbloem, 4 el koolzaadolie, 2 l bouillon, 100 ml koksroom, 1 el korianderzaad, 1 el foelie, 4 bl laurier, ½ tl geelwortel, 50 g geraspte kaas, gemengde peper en Keltisch zeezout.

 

Snij het spek in luciferdikke reepjes en fruit deze even aan in de olie. Haal het spek uit de pan, rooster het geplette korianderzaad kort in de olie. Schoon de uien en de prei en snij ze in ringen. Voeg nu de ui en helft van de prei toe, strooi geelwortel, zout en peper erover en bak ze glazig. Strooi de bloem over het geheel en roer deze erdoor. Doe nu geleidelijk de bouillon erbij, voeg de foelie en de laurier toe breng het geheel tegen de kook en laat alles een kwartier sudderen. Maak de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en strooi het spek en enkele zeer dunne preiringen erover. Maak af met iets geraspte kaas.

 

Een antwoord to “Romige Uiensoep”

  1. Remy says:

    Ga ik zeker maken.
    Likt me lekker.

Geef een reactie