Zalm roken op de Cobb

Zalm roken

Voor 4 personen

  • 150 gram zalmfilet per persoon
  • rookpellets
  • 3 barbecuebriketjes
  • Cobb accessoires: Cobb rooster

Steek de Cobb aan met aanmaakblokjes en briketjes. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de basisplaat en deksel op de Cobb en warm deze 5 minuten voor. Vouw een zakje van zilverfolie en vul deze met een handjevol rookpellets. Sluit het zakje en prik er enkele gaatjes in. Plaats de zalmfilet op het rooster. Leg het zakje rookpellets op de briketten en plaats de basisplaat, het rooster met zalmfilet en de deksel op de Cobb. Binnen 5 minuten begint de Cobb te roken. De zalm is gaar wanneer zich eiwitten gevormd hebben op de filet. Dit is, afhankelijk van de grootte en dikte van het stuk zalm, na 15 tot 25 minuten.

Nog geen reacties

Geef een reactie