I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
H1 tekst
H2 tekst
H3 tekst
H4 tekst
1 kilo runder-riblappen.
150 gram reuzel (varkensvet).
750 gram uien (gesnipperd).
4 tenen knoflook (geperst).
4 rode paprika’s (in blokjes).
2 grote blikjes tomatenpuree.
2 laurierblaadjes.
1 afgestreken eetlepel Keltisch zeezout en proef daarna of er eventueel nog iets bij moet.
1 eetlepel karweizaad
2 flinke eetlepels paprikapoeder (zoete).
Cayennepeper.
1 bekertje zure room.
Tijm (poeder).
Jeneverbes-korreltjes (handje vol malen in vijzel)
Runderbouillon (of water).
Krulpeterselie
Doe de reuzel in de pan en laat het goed heet worden.
Bak het vlees goed aan maar laat het niet bruin worden.
Voeg de uien toe en laat ze meebakken totdat ze ‘glazig ‘zijn.
Paprika’s erbij doen en een beetje laten smoren.
Karweizaad, paprikapoeder, cayennepeper en tijm eventjes laten mee smoren zodat de smaken goed vrijkomen.
Knoflook toevoegen en een minuutje laten bakken, absoluut niet langer.
Tomatenpuree toevoegen en ook even laten meebakken.
Runderbouillon (of water) toevoegen totdat het geheel net onder staat.
Keltisch zeezout, Jeneverbes en laurierblaadjes erbij doen.
Minstens 3 uur laten stoven.
Op het laatst eventueel binden met wat maïzena of aardappelzetmeel, maar zelf gebruik ik altijd zure room om het wat dikker te maken.
Bestrooi met de peterselie.