Blog, Recepten
Beers hete bonen
Beers hete bonen
10 pers. 8 qt Dutch Oven of Potjie #4
Ingrediënten
- 1 kg rundergehakt
- 150 g gerookt mager spek
- 250 g uien, 250 g champignons
- ½ bol knoflook, 500 g tomaten
- 1 kg gekookte bonen evt. gemengd:bruine en kidney
- 1 bl tomatenpuree
- 2 el pesto
- 4 el koolzaadolie
- 100 ml room
- 2 tl chilipoeder
- peper en zout.
Bereiding
- Verwarm een Dutchoven boven een matig vuur.
- Wrijf de warme pan in met vet spek en laat dit even intrekken.
- Doe de olie in de pan en bak hierin langzaam het in dobbelstenen gesneden spek aan. Strooi zout en peper over het gehakt en bak dit rul.
- De grof gesneden uien en de fijngesneden knoflook toevoegen, glazig bakken en dan de gebroken paddenstoelen erbij.
- Nu de tomaten puree, de chilipoeder en de pesto erbij.
- Bind van de laurier en de rozemarijn een bosje en voeg dit toe. Laat het geheel een half uur sudderen.
- Ontvel eventueel de tomaten, snij ze grof en doe ze in de pan.
- Breng het geheel tegen de kook aan en voeg de bonen toe. Laat het nog een half uur trekken, verwijder het kruidenboeketje en maak op smaak met peper en zout en eventueel wat room.
Laat een antwoord achter