augustus, 2021

15aug14:0020:00Evenement VoorbijBeleef en Proef de Hongaarse Keuken | Zomer Editie

Hongaarse keuken

Details Evenement

 

De Hongaarse keuken

Als je het hebt over de Hongaarse keuken, zijn goulash en paprika meteen een hit. Maar de Hongaarse keuken heeft veel meer te bieden dan deze twee gerechten.

De keuken van Hongarije wordt beïnvloed door de Franse keuken, ingebracht door de Oostenrijkers en de Turkse keuken die de Ottomanen naar Hongarije brachten tijdens hun 150 jaar bewind. Deze keuken wordt aangevuld met traditionele recepten en bereidingsmethoden van het Hongaarse volk, dat traditioneel een boer en pastoraal volk was. Bovendien hebben internationale invloeden onlangs hun weg gevonden naar de Hongaarse keuken.

Hongarije is grotendeels een land dat wordt beïnvloed door begrazing en fruitteelt. Daarnaast biedt het Balaton meer een zeer rijke visvoorraad. Vanwege deze geografische verschillen zijn in Hongarije verschillende regionale keukens ontstaan, die soms sterk van elkaar verschillen.

Beleef en Proef

De oorspronkelijke culinaire wereld van Hongarije is nu niet meer alleen te ervaren in Hongarije.

Samen bereiden we in de vorm van een Workshop leuke traditionele Hongaarse gerechten. Denk aan een Pörkölt, Gulash of Hortóbágyi Palacsinta. Alles wordt buiten op traditionele wijze bereidt met Hongaarse driepoten, pannen en kookkachels. We werken naar een gezamenlijke meer-gangen maaltijd toe, die genuttigd wordt in een heuse met houtkachel verwarmde Yurt. Natuurlijk wordt er tussendoor het één en ander geproefd.

Deze Winter-editie van de Workshop wordt begeleid door Attila Szunomár, Hongaar van geboorte met een voorliefde voor lekker eten en drinken.

Hongaarse wijnen

Bij deze gerechten zijn de Hongaarse wijnen natuurlijk niet weg te denken. U zult verbaast staan over deze fantastische wijnen. De wijnbouw in Hongarije heeft immers een geschiedenis die zeker teruggaat tot de Romeinse tijd.

Attila laat je leuke Hongaarse wijnen proeven en vertelt erover. Hij is met het internationaal erkende WSET Advanced (Level 3) altijd op zoek naar eerlijke wijnen die met liefde voor de druif en de omgeving worden gemaakt.

Al met al een verrassende leerzame workshop / proeverij, waarbij we de richtlijnen van het RIVM volgen. Een uitgesproken kans om de Hongaarse keuken te proeven en beleven.

Lijkt dit je iets? Reserveer een Ticket!

Naam Ticket

Beleef en Proef de Hongaarse Keuken

Koop een Ticket!

Tickets zijn niet meer te koop voor dit evenement!

Outdoor OutfitterHeegseveldweg 2a, 6611KR OverasseltPassie voor Avontuurlijk en Historisch Buitenkoken

Organisator

Lekkers uit HongarijeAttila Szunomár is Hongaar van geboorte met een voorliefde voor lekker eten en drinken. Samen met Marion importeren ze al ruim 14 jaar Hongaarse delicatessen en wijnen. Met het internationaal erkende WSET Advanced (tegenwoordig Level 3) op zak is Attila altijd op zoek naar eerlijke wijnen die met liefde voor de druif en de omgeving worden gemaakt.info@lekkersuithongarije.nl | +31 (0)168 320225 Grintweg 34, 4782 AE Moerdijk

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

X
X