juni, 2018

09jun14:0020:00Evenement VoorbijMasterClass Roken

MasterClass Roken

Details Evenement

Het Roken van Voedsel

Oorspronkelijk is Roken een manier van conserveren. Dit zorgt ervoor dat het voedsel langer houdbaar blijft.

Roken maakt een product droger, waardoor micro-organismen niet kunnen groeien. Vanouds wordt dit proces al toegepast bij vlees en bij vis. Er is een onderscheid tussen koud roken, wat uren duurt en waarbij de temperatuur vaak onder de 25°C ligt, en warm roken waarbij hogere temperaturen worden gebruikt.

Vandaag de dag wordt het proces vooral gebruikt om rooksmaak te geven aan natuurlijk vlees en vis, maar ook aan o.a. kaas, groente, tofoe, zout en ingrediënten voor dranken, zoals whisky en thee (lapsang souchong).

Omdat voor een grote groep dit nog een onbekende kooktechniek is, organiseert Outdoor Outfitter een MasterClass Roken.

 

MasterClass Roken

Gerookte paling en makreel kennen we allemaal. Maar wat denk je van gerookte oesterzwammen of gerookte eendenborst? In deze Masterclass Roken komen alle facetten van het roken en pekelen van voedsel aan bod. Niet alleen diverse ingrediënten passeren de revue maar ook verschillende technieken. Daarna nuttigen we de resultaten met bijgerechtjes onder het genot van een lekker biertje (of drankje).

Er zijn rookovens aanwezig, maar je kunt natuurlijk ook je eigen exemplaar inbrengen om onder deskundige rookleiding mee te oefenen.

Ook interesse om deze techniek te beheersen? En terwijl je dat doet ook nog eens lekker bier proeven en nieuwe mensen ontmoeten? Kortom, gewoon een ontspannen avond of middag beleven?

 

Doe mee aan deze leuke en leerzame Masterclass Roken!

 

Naam Ticket

Masterclass Roken

Koop nu je Ticket!

Tickets zijn niet meer te koop voor dit evenement!

Organisator

Outdoor OutfitterPassie voor Buitenkokeninfo@outdooroutfitter.nl Heegseveldweg 2a, Overasselt

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

X