Workshop | Dutch Oven Geheimen Onthult | 2024

28apr14:0020:00Workshop | Dutch Oven Geheimen Onthult | 2024Zin om mee te doen? Schrijf je meteen in! 🍽️🔥

Details Evenement

Dutch Ovens bestaat er al jaren en jaren.

Een Dutch Oven is een zware gietijzeren pan met een deksel waarmee je kan koken, bakken en braden op een houtvuur en/of kolen. Dankzij het doordachte ontwerp en eigenschappen van gietijzer kan je met deze pan vrijwel elk gerecht op een houtvuur bereiden. Een standaard Dutch oven heeft drie pootjes, waaronder je een houtvuurtje aan kunt leggen. De deksel op de pan heeft een opstaande rand, waar je ook wat hete kolen op kunt leggen. De inhoud wordt dus niet alleen vanuit de onderzijde verhit, maar ook van boven. Zo wordt er een heuse oven gecreeërd.

Nu de meesten van ons dagelijks koken op en in moderne fornuizen en ovens, lijkt het alsof Dutch Oven koken meer is voor hobbyisten en kampeerders. Als je nog nooit met een Dutch Oven hebt gekookt of uit gegeten, heb je iets gemist. Het is geweldig leuk en lekker.

In deze workshop verzorgd door Michel van Outdoor Outfitter worden alle geheimen van de Dutch Oven onthult, zodat je overal je maaltijden kan bereiden met één of meerdere pannen op hout of kolen. Thuis, op de Camping, tijdens het Wild kamperen…, je eigen brood of taart bakken, stoofpot of soep maken…, alles is mogelijk!

Gezellig een aantal uurtjes kennismaken met de Dutch Oven, lekker genieten van het bereiden, ruiken en natuurlijk proeven van de heerlijke gerechten.

Bij minder weer kunnen we onze maaltijd nuttigen in onze eventueel verwarmde Yurt (mongoolse nomadentent).

Voor een drankje wordt gezorgd! We maken er samen een onvergetelijke dag van!

Tijd

28 April 2024 14:00 - 20:00(GMT-11:00)

Naam Ticket

Workshop | Geheimen van de Dutch Oven

Koop een Ticket!

Tickets zijn niet meer te koop voor dit evenement!

Outdoor Outfitter

Organisator

Outdoor Outfitter

Vuur voor Avontuurlijk Buitenkoken

Ondek meer!

Bekijk de route

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked