april, 2019

06apr14:3020:30Evenement VoorbijWorkshop Oerkoken met Willem ter Steeg

Dutch Oven Oerkoken

Details Evenement

Doe-les / Workshop Oerkoken

In deze Buiten Workshop Oerkoken leert u de verschillende principes van het Oerkoken kennen. We bereiden samen een driegangen menu waarbij zowel de Dutch Oven als het Potjie gebruikt worden. Deze maaltijd nuttigen we daarna gezamenlijk met een bijpassend drankje in een met houtkachel verwarmde tent. We zijn op ieder weertype voorbereid!

De workshop duurt ongeveer 6 uur en wordt begeleid door Willem ter Steeg, bekend van televisie en auteur van het succesvolle boek ‘Oerkoken, terug naar de vuurplaats‘.
 

Oerkoken

Oerkoken is het gebruik maken van verse hele seizoensproducten van biologische oorsprong. Deze producten komen bij voorkeur uit de eigen regio. Als we vlees gebruiken, is dat van weidelijk gejaagd wild of van vrije grazers en scharreldieren. De ingrediënten worden respectvol op een natuurlijke wijze tot coherente gerechten bereid.

Het tegen de seizoenen in kweken van producten kost zeer veel energie en is bovendien tegennatuurlijk. Daarom maken we gebruik van seizoensproducten. Zo kunnen de groenten groeien zoals ze bedoeld zijn en bovendien in het natuurlijke ritme. We maken elk jaargetijde gebruik van andere gewassen en creëren zo vanzelf in onze gerechten de diversiteit, die een mens nodig heeft.

Om zoveel mogelijk de voedingswaarde en de smaak van de ingrediënten te behouden, maken we enkel gebruik van verse en hele producten. We werken met verse biologische groenten, hele graankorrels, gedroogde bonen, oliën, verse kruiden etc.

De aarde is niet gediend met het gesleep van voeding over de hele wereld. Daarom kiezen we onze producten dichtbij huis. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat de mens het best gebaat is met voedsel uit zijn natuurlijke biotoop.


Oerkoken
is een wijze van koken waarbij we op een langzame en aandachtige manier het eten bereiden. Hierdoor komen de smaken en de andere goede eigenschappen van de verschillende ingrediënten zeer tot hun recht en krijgen de koks de kans om iets van zichzelf in de gerechten te leggen. We koken veelal op open houtvuren in gietijzeren ketels en pannen. Het gebruik en onderhoud van gietijzer wordt duidelijk uitgelegd.


Oerkoken
is een rustgevende ouderwetse manier van koken met als kroon op het werk een voedzame, gezonde en vooral smakelijke maaltijd.Een inspirerende en gezellige avond met als afsluiting een lekkere maaltijd in onze met een houtkachel verwarmde legertent.

 

*Het is bij ons ook mogelijk om met een eigen groep ( minimaal 8  deelnemers) een doe-les te plannen waarbij het menu in overleg wordt samengesteld. Neem hiervoor contact met ons op!

Naam Ticket

Workshop Oerkoken (Buiten)

Koop een Ticket!

Tickets zijn niet meer te koop voor dit evenement!

Outdoor OutfitterHeegseveldweg 2a, 6611KR OverasseltPassie voor Avontuurlijk en Historisch Buitenkoken

Organisator

Outdoor OutfitterPassie voor Buitenkokeninfo@outdooroutfitter.nl Heegseveldweg 2a, Overasselt

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

X