Blog, Recepten
Hobbit Rabbit Stew (Konijnenstoof)
Deze Konijnen stoofpot (Hobbit Rabbit Stew) is geïnspireerd op mijn favoriete trilogie van films, Lord of the Rings.
In een scène uit “The Two Towers” brengt Smeagol Sam en Frodo een paar konijnen. Tot grote ergernis van Smeagol besluit Sam om een stoofpot te maken van de konijnen.
Ingrediënten
- 1 heel konijn
- 4 Sjalotten
- 2 wortelen
- 3 grote champignons / paddestoelen
- Tijm
- Spek
- 1 eetlepel mosterdzaad of mosterd
- Zout en peper
- 1 1/2 kopjes dubbele crème
- Kippenbouillon
- Maïsmeel naar gewenste dikte van de saus
Bereiding
Stap 1: Om te beginnen, heb je een konijn nodig.
- Eerst moesten we het konijn in 8 stukken verdelen, ik snee het in 4 stukken
Stap 2: Vervolgens moeten we al onze groenten bereiden
- Konijn heeft een gamy-kip-smaak die mild is, dus we moeten een delicate smaak gebruiken om het aan te vullen.
- Hak eerst vier sjalotjes.
- Hak dan twee wortels ruw.
- Snijd 3 grote champignons in plakjes, de paddenstoel geeft de stoofpot een mooie aardse smaak.
- Snijd tenslotte twee plakjes spek.
- We gebruiken een paar andere ingrediënten dan Sam had, maar het zal het smakelijk gerecht helpen.
Stap 3: Een houtskoolstarter met houtskool vullen en aanmaken en een opstelling maken voor direct grillen.
Stap 4: Plaats een grote gietijzeren pot (DutchOven of Potjie) boven de houtskool
- Voeg een scheut olijfolie toe voordat de stukjes konijnen in partijen worden bruingemaakt.
- Eenmaal bruin zet het konijn opzij.
Stap 5: Voeg de sjalotten toe aan de pot, begin ze te fruiten.
- Breng op smaak met zout.
- Net als de sjalot glazig is, voeg je het spek toe.
- Bak tot de sjalot net begint te bruinen.
- Voeg de wortels toe.
- Zodra de wortels zijn verwarmd, voeg je de champignons toe.
- Voeg vervolgens de verse tijm toe.
- Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
- En voor een mooie kick van smaak, voeg een volle eetlepel mosterkorrels toe.
Stap 6: Voeg drie kopjes kippenbouillon aan de pot toe.
- Voeg 1 eetlepel maïsmeel toe dat vooraf gemengd is met water, dit zal eventuele klonten voorkomen.
- Kruid opnieuw met zout.
- Zodra de kippenbouillon warm is voeg je anderhalve kop dubbele room toe.
- Roer de room erdoorheen en voeg het konijn toe aan de pot.
Stap 7: Bedek met het deksel en kook gedurende 45 minuten tot 1 uur of totdat het konijn zacht gaar wordt.
Stap 8: De Stoof is ingedikt en het konijn is gaar, maak het dan af met wat gehakte peterselie.
- Het enige wat je hoeft te doen is het opdienen.
- Serveren we er wat romige aardappelpuree bij.
- Dit zal je een gelukkige Hobbit maken.
Een geweldige Konijnenstoof. Samwise Gamgee zou trots zijn!
Laat een antwoord achter