Blog, Recepten
Indiase Linzensoep uit het Potjie
Op veler verzoek het recept van een heerlijke Linzensoep. Niet alleen buiten gaan we tropische temperaturen tegemoet, maar ook eindelijk de zomer in je kom. Het linzensoepje is extra lekker omdat het op basis van tomaat is.
De Indiase keuken is een feest van kruiden en specerijen. De linzensoep is een begrip en wordt naast India (dahl) vooral in de Arabische, Joodse en Turkse keuken gegeten. Linzensoep is al zeer lang een geliefd gerecht en wordt in de bijbel genoemd.
Het voordeel van linzensoep is dat het een zeer rijke soep is en daarom heel goed ter vervanging van vlees kan dienen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr rode linzen
- 750 ml (groenten)bouillon
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 cm gember
- 1 tl komijn
- 1 tl garam masala
- 4 el zure room
- Handje verse korianderblaadjes of platte peterselie (‘rits’ ze van de steeltjes af door ze er tegen de groeirichting in vanaf te trekken)
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
- Maak het Houtskool aan. Ik gebruik hier ons eigen Huismerk Houtskool.
- Was de linzen.
- Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (excl. zaadjes) fijn.
- Plaats het Potjie op het Houtskool en voeg de Olijfolie toe.
- Fruit dit aan in de hete olijfolie.
- Voeg de garam masala en de komijn toe. Rasp de gember en bak dit kort mee. Door verhitting komen de smaken uit de specerijen extra vrij.
- Voeg de bouillon, de tomatenblokjes en de linzen toe en breng het aan de kook.
- Laat de linzensoep ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Breng de rode linzensoep op smaak met wat peper en zout.
- Giet de soep in kommen. Garneer de soep met een el zure room (of kwark) en wat vers gehakte koriander of platte peterselie en bieslook.
Erg Lekker met naanbrood erbij.
Bron: UitPaulinesKeuken en Outdoor Outfitter.
Laat een antwoord achter