Blog, Recepten
Liemers zomerpotjie npa*
10 pers. zomerpotjie, vegetarisch, veganistisch. DO 8Qt, Potjie #3
- 1,5 kg krieltjes
- 500 g stengelui
- 500 g snijbonen
- 500 g worteltjes
- 500 g champignons
- 50 ml koolzaadolie
- 1,5 l kruidenbouillon**)
- 1 el korianderzaad
- bos krulpeterselie
- gomasio (gemalen sesamzaad)
**)1 l krachtige kruidenbouillon: 1 el lavas, 2 tl salie, 1 tl bonenkruid, 1 tl l korianderzaad, 1 l water.
Bereiding
- Schrob de krieltjes, spoel ze en droog ze.
- Verwarm in een potjie de olie, rooster de geplette korianderzaadjes en bak hierin de krieltjes enkele minuten aan.
- Voeg de grof gesneden worteltjes en snijbonen toe en giet nu zoveel bouillon erbij dat alles net onder staat.
- Breng het tegen de kook aan. Strooi de grof gesneden champignons erover.
- Snij de stengelui en verdeel deze over het mengsel en laat in een gesloten pot het geheel een 20 minuten op een laag vuur sudderen.
- Schep voorzichtig de fijngesneden peterselie erdoor. Serveer met gomasio of een notenpasta.
*npa: natuurlijke pro analyse
Dit recept bevat geen zout, peper of andere specerij en geen gefermenteerde producten. Het heeft een zeer hoge mate van zuiverheid.
Het bevat alleen maar aardappelen, groenten en kruiden.
Laat een antwoord achter