
Wie zijn wij?
Wij zijn een klein bedrijf gespecialiseerd in het avontuurlijk en historisch (buiten)koken en is ontstaan uit een passie voor eten en koken. Maar dan wel op een natuurlijke -soms wat klassieke- manier.
In 1985 is Willem ter Steeg (1950 – 2020), alias Grijzebeer, het bedrijf gestart. Zijn voorliefde voor het koken op houtvuur met gietijzer en het benutten van hele ingrediënten heeft er voor gezorgd dat zijn levensfilosofie heeft geleid tot het boek ‘Oerkoken, terug naar de vuurplaats’.
Door overname van Outdoor Outfitter door Buitenkok Michel Disveld in 2015 heeft het bedrijf zich uit kunnen breiden. Samen met Charles de Louw heeft ons Team meer mogelijkheden tot het geven van meerdere Workshops.
Het gepassioneerde Team heeft samen meer als 60 jaar ervaring in het Buitenkoken.
Filosofie
In deze tijd, waarin Moeder Aarde zwaar belast wordt, gaat het niet meer aan om alleen “het neusje van de zalm” te eten. Bij onze workshops maken we gebruik van verse hele seizoensproducten van biologische oorsprong. Deze producten komen bij voorkeur uit de eigen regio. De ingredienten worden respectvol op een natuurlijke wijze tot coherente gerechten bereid.
Webwinkel
Naast de Workshops is het bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van Buitenkook artikelen. We zijn o.a. specialistisch in gietijzeren potten en pannen; Zuidafrikaanse Potjies (ook wel heksenketels genoemd) en originele Dutch Ovens, maar ook alles voor het maken van een kookvuur.
Om een optimaal kookresultaat te verkrijgen is het van belang dat u kiest voor een goede kwaliteit gietijzer. Bij juist gebruik en onderhoud ontstaat dan een goede laag in uw pan en wordt werken met de gietijzeren pan alleen maar leuker en gemakkelijker.
Onze gietijzeren pannen van een zeer goede kwaliteit gietijzer zijn goedgekeurd door de U.S. FDA (Food and Drug Administration).
Gietijzer is bijzonder duurzaam en bij juist onderhoud vrijwel onverslijtbaar.
Voor het avontuurlijke buitenkoken een onmisbaar attribuut.